Article_Top_970x250

U Vareš stižu arapski milijuni: Gradit će se spektakularni turističko-rekreacijski kompleks

planirane investicije

U Vareš stižu arapski milijuni: Gradit će se spektakularni turističko-rekreacijski kompleks

velj 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

U Varešu se najavljuje višemilijunska investicija arapskih biznismena koji će na 55 hektara otkupljenog zemljišta graditi hotele, adrenalin parkove i biciklističke staze.

Iako je načelnik Vareša Zdravko Marošević u ranijim razgovorima izjavio da postoje indicije o investiranju Arapa na području Vareša, to je potvrđeno na posljednjem sastanku u Vladi ZDŽ-a gdje su domaćini razgovarali s predstavnikom investitora iz Saudijske Arabije, piše Klix.ba.

Vršitelj dužnosti premijera Zeničko-dobojske županije Mirnes Bašić razgovarao je s predstavnikom investitora iz Saudijske Arabije koji na području općine Vareš planira graditi veliki turističko-rekreacijski kompleks, a sastanku su prisustvovali ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDŽ-a Arnel Isak i načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević.

Emir Terović, direktor firme REC Sarajevo, konzultant investitora, upoznao je premijera Bašića o tome da je investitor već otkupio privatno zemljište površine 55 hektara na kojem je planirana izgradnja kompleksa s hotelom, popratnim objektima, rekreacijskim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima.

U gradnju infrastrukture vodovoda i putnih veza do lokacije koja se nalazi iznad Vareša, na nadmorskoj visini zračne banje, planirano je ulaganje deset milijuna eura, a izgradnja kompleksa trajat će deset godina.

Navedeno područje nalazi se na granici s općinom Ilijaš i dosad nije bilo tretirano prostornim planom, stoga investitor očekuje da se izrada prostorno-planske dokumentacije završi što prije kako bi mogla započeti realizacija ove velike investicije.

Premijer Bašić istaknuo je spremnost Vlade Zeničko-dobojske županije i svih organa županijske uprave da pomognu i budu servis Općini Vareš da se ubrza izrada prostorno-planske dokumentacije te izdavanje odgovarajućih odobrenja i suglasnosti.

"Vlada će se maksimalno uključiti kako bi se što prije stvorili uvjeti za početak realizacije ove investicije, od koje će najveću korist imati lokalna zajednica, ali i ZDŽ. Ovo je poruka i svim drugim investitorima koji žele investirati na području naše županije", rekao je premijer Bašić.

Dnevnik.ba