StoryEditor
rat u ukrajini

U ukrajinskom napadu na grad Donjeck ubijeno 13 civila

Piše hina  /  19.09.2022., 18:22h

U ukrajinskom napadu na Donjeck, glavni grad istoimene proruske separatističke zone u istočnoj Ukrajini ubijeno je 13 civila, rekao je u ponedjeljak prokremaljski gradonačelnik Aleksej Kemzouline.

"Prema preliminarnim podacima u bombardiranju Trga Bakuskih komesara u donjeckom okrugu Kujbišev ubijeno je 13 civila", rekao je Kemzulin i dodao da se "broj ranjenih još uvijek utvrđuje".

"Devet granata kalibra 155 mm ispaljeno je iz sela Netajlove", kazao je, pozvavši stanovništvo da iz domova "izađe samo ako je to apsolutno neophodno".

Njegove izjave nije bilo moguće provjeriti iz neovisnih izvora, piše agencija Reuters. 

Gotovo sedam mjeseci od početka ruske invazije na Ukrajinu, bombardiranja neprestano traju. 

Rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak je potvrdilo da su dan ranije ruske vojne snage izvele nekoliko napada diljem zemlje.

Suočena s ukrajinskom protuofenzivom pokrenutom početkom rujna u regiji Harkiv na sjeveru zemlje, ruska vojska najavila je povlačenje dijela svojih postrojba kako bi "pojačala" vojne snage u Donjecku, gdje se svakodnevno vode borbe.

Ukrajinsko predsjedništvo u ponedjeljak je potvrdilo da je nakon ruskih napada u nedjelju "ubijeno 10 civila, a ranjeno ih je 22".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:35