StoryEditor
paralelno

U Tuzli skup podrške Ukrajini, a u Banjaluci skup podrške Rusiji

Piše desk  /  12.03.2022., 14:32h
Veliki broj građana okupio se danas u Tuzi kako bi iskazao podršku Ukrajini i pozvao na mir u Europi i Bosni i Hercegovini. U isto vrijeme, u Banjaluci, glavnom gradu Republike Srpske, okupili su se građani kako bi iskazali podršku Rusiji, među njima i određeni broj političara iz tog entiteta, javlja N1.

Organizatori skupa u Tuzli – Grad Tuzla, Forum građana Tuzle i Memorijalni centar Srebrenica – Potočari pozvali su "sve građane koji razmišljaju svojom glavom i koje boli rat u Ukrajini, istinske patriote" da se pridruže skupu i osude agresiju Rusije na Ukrajinu te pozovu na mir.

Na skupu su govorili Slavo Kukić, redatelj Dino Mustafić, novinar Dragan Bursać, kao i otpravnik poslova Veleposlanstva Ukrajine u BiH.

U isto vrijeme u Banjaluci je skup podrške Rusiji. Kako javlja reporter N1, na skupu su bili i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić i ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Duško Milunović.

Skup u Banjaluci organizirali su Noćni vukovi, organizacija koju je SAD još 2014. stavio na crnu listu, a Noćni vukovi iz Banjaluke poručuju da je njihov zaštitnik Rusija s Vladimirom Putinom.

Danas je 17. dan ruske agresije na Ukrajinu. Više od 2,5 milijuna ljudi izbjeglo je iz Ukrajine od početka ruske invazije, podaci su Međunarodne organizacije za migracije. Među izbjeglicama je i jako puno djece.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:53