StoryEditor

U Tuzli prvi put organiziran Advent

Piše D  /  21.12.2017., 11:12h

U organizaciji Udruge građana „Venus amica“ večeras je u Tuzli otvoren „Advent 2017“, prva manifestacija ove vrste u ovom dijelu BiH, koja najavljuje dolazak katoličkog blagdana Božića.

Iako je počeo kasnije nego u drugim gradovima, „Advent 2017“ pozdravili su brojni građani Tuzle koji su se večeras okupili na platou ispred hotela „Tuzla“, gdje je u 16 lampionima ukrašenim kućicama izložen bogat asortiman vina, piva, žestokih i slatkih pića, mesnih, proizvoda od bilja, meda, slastica i koješta drugo.

Unatoč hladnoći, plato je bio pun posjetitelja razne životne dobi koji su uz kuhano vino uživali u sjajnoj glazbi najprije orkestra „Balsika“, a potom popularnih muzičara i vokalnih solista Hame i Neska koji su publiku izazvali na ples i igru.

- Ove godine smo u organizaciju Adventa kao vremena došašća krenuli relativno kasno, ali ćemo Tuzlacima i gostima omogućiti da uoči blagdana i poslije, sve do 30. prosinca, uživaju u glazbi, bogatoj gastronomskoj ponudi i drugim sadržajima koji će ove dane učiniti ljepšim i zabavnijim. Iduće godine sigurno će Advent trajati mjesec dana i tada će programski sadržaji biti bogatiji – izjavio je za Fenu Oliver Jurišić, predsjednik Udruge „Venus amica“.

Pokrovitelj „Adventa 2017“ je Gradska uprava Tuzla, a organizatori su istakli da je cilj ovog događaja njegovanje pozitivnih vrijednosti ljudskog života, suživot, razumijevanje i međusobno poštovanje.

Sudjelovanje na „Adventu 2017“ uzelo je više poznatih vinarija, destilerija žestokih pića, mesnih industrija, proizvođača sira, piva i slatkiša iz oba bh. entiteta, a za iduću godinu najavljen je dolazak i firmi iz Srbije i Hrvatske.

Program „Adventa 2017“ upotpunit će desetak muzičkih grupa i vokalnih solista.

Program svakog dana počinje u 18, a završava u 23 sata, s tim što će na Badnjak (24. prosinca) trajati mnogo duže, rečeno je.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 23:42