StoryEditor

U Tuzli proglašeno stanje prirodne nepogode

Piše D  /  02.06.2019., 09:06h

Gradski stožer Civilne zaštite je na izvanrednoj sjednici konstatirao da je izlijevanje vodotoka uzrokovalo veliku materijalnu štetu, pri čemu je potrgan dio vodovodne mreže, oštećeni pojedini mostovi i putevi, piše klix.ba.

"Aktivirano je desetak klizišta, a zbog najave novih kišnih padalina u narednim danima realno je očekivati i druga klizišta", naveli su u Civilnoj zaštiti. 

Iz Civilne zaštite podsjećaju da se, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kišne padaline očekuju još najmanje pet narednih dana, odnosno do petka, 7. lipnja, navedeno je na portalu grada Tuzla. 

Jedan od zaključaka Gradskog stožera Civilne zaštite je da se odmah pristupi čišćenju vodotoka, popravci oštećenih mostova, puteva i druge infrastrukture,  pristupi sanaciji odrona i klizišta, kao i da se nastavi sa svim drugim aktivnostima na otklanjanju posljedica. 

Procjenu štete vršit će Komisija kojoj je zaključkom Gradskog stožera Civilne zaštite naloženo da formira dvije potkomisije koje će odmah krenuti na terenu popisivati štetu. 

Rijeka Jala izlila se jučer usljed obilnih padalina i napravila probleme u Tuzli i u Mjesnoj zajednici Simin Han, dok je velika kiša uzrokovala izlijevanje potoka na području naselja Lipnica.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 22:57