Article_Top_970x250

U Tuzli preminula žena zaražena koronavirusom

crna kronika

U Tuzli preminula žena zaražena koronavirusom

ožu 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

U Klinici za zarazne bolesti Sveučilišnog kliničkog centra u Tuzli danas je preminula ženska osoba kojoj je bila potvrđena zaraza koronavirusom, javlja Klix.ba. Riječ je o pacijentici koja je bila na bolničkom liječenju u Medicinskom istitutu Bayer, poznatom kao Centar za srce.

Smrt pacijentice u Tuzli za Klix.ba potvrdili su iz Kriznog stožera Tuzlanske županije, iz kojeg je navedeno da je jutros kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt, a koja je usko povezana s njenom primarnom dijagnozom.

Kako javlja spomenuti portal, 73-godišnja ženska osoba u Centru za srce u Tuzli bila je podvrgnuta operativnom zahvatu 19. ožujka ove godine, a u subotu joj je potvrđena zaraza koronavirusom.

Riječ je o pacijentici koja je s područja Brčko distrikta, ali je po epidemiološkim parametrima bila označena kao osoba koja je zaražena u Tuzli.

Kako su kazali iz Kriznog stožera TŽ, pacijentica je u Medicinski institut Bayer kao hitan slučaj hospitalizirana prije dva tjedna.

"Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentice se produljio te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt koja je usko povezana s njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijentice je dokazano prisustvo koronavirusa", precizirali su za Klix.ba iz Kriznog stožera TŽ.

Ona je jučer iz Centra za srce prevezena u izolatorij Klinike za zarazne bolesti Sveučilišnog kliničkog centra u Tuzli gdje je jutros preminula.

U Bosni i Hercegovini dosad je preminulo devet osoba kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom.

Dnevnik.ba

Tagovi: