StoryEditor

U Trebinju višemilijunska šteta, više od 500 prijava zbog nevremena

Piše D  /  23.02.2019., 08:02h

Ćurić, koji je i šef Stožera za izvanredne situacije, istakao je da svaka dva minuta dobivaju po jednu novu prijavu o šteti koja je nastala uslijed jakih udara vjetra koji su dostizali i do 100 kilometara na sat, te da su do sada primili oko 500 prijava.

Posebno su, kaže, oštećeni gradski park, koji je u poslijepodnevnim satima saniran, te objekat zatvorenog bazena u izgradnji, srednjoškolski centar, kao i privatni objekti na kojima je, najčešće, oštećen crijep ili dimnjak. Ćurić je kazao i da stanje na području trebinjskih mjesnih zajednica nije alarmantno i gradske službe mogu odgovoriti na zahtjeve građana.

Zapovjednik Policijske stanice Trebinje Veselin Milićević naveo je da će pripadnici ove službe tijekom noći i dana pojačati nazočnost na ulicama grada, kako bi zaštiti građane i njihovu imovinu.

Operativni dio Stožera za izvanredne situacije i dalje je u pripravnosti, a upozorenje građanima zbog mogućih udara vjetra na snazi je do sutra u 12.00 sati, zbog čega im je data preporuka da bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje domove.

Bez opskrbe električnom energijom i dalje je manji dio grada Trebinja, a Bileća, Gacko i Berkovići su u poslijepodnevnim satima ponovo dobili struju, prenosi Fena. Općina Nevesinje je još uvijek bez električne energije.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:39