StoryEditor

U Trebinju ubijena kći optuženog za ratne zločine i napade na Dubrovnik Božidara Vučurevića

Piše D  /  03.07.2019., 11:07h

Iz Okružnog tužiteljstva u Trebinju potvrdili su kako je žena koja je u utorak poslije podne ustrijeljena na radom mjestu u u Zavodu za zdravstveno osiguranje Ljiljana Ratković (51).

Ona je Vučurevićeva kći a ubio ju je suprug Slaviša Ratković.

"Muž je prvo došao na šalter gdje žena radi, pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije s ukrasnom vrećicom u ruci. Prišao je šalteru za ovjeravanje knjižica i pucao u nju iz pištolja a onda na sebe u predjelu uha", izjavio je okružni tužitelj Žarko Milić potvrdivši kako su sve zabilježile nadzorne kamere.

Žena je preminula na licu mjesta, a ubojica je preživio pokušaj samoubojstva i prebačen je u bolnicu u Podgorici.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi motive zločina, prenosi Hina.

Hrvatska Vučurevića tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Županijsko tužiteljstvo u Dubrovniku podiglo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva dubrovačkog područja i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. godine.

Kao predsjednik Skupštine općine Trebinje, predsjednik Srpske autonomne oblasti Hercegovine, predsjednik Kriznog štaba i ratnog štaba općine Trebinje kao i predsjednik Ratnog predsjedništva Trebinja, kako je navedeno, okrivljeni je tokom 1991. pa do 29. listopada 1995, djelujući individualno i u suradnji s predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem, planirao, poticao, naredio i na drugi način pomogao u provođenju ideje stvaranja tzv. Velike Srbije na prostoru bivše Jugoslavije, okupacijom i pripajanjem dijelova teritorija Hrvatske i protjerivanjem hrvatskog stanovništva, navodi se u optužnici.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:01