StoryEditor

U Travniku ozvaničen početak međunarodnog ekološkog projekta #3forECO

Piše D  /  31.01.2020., 04:01h

Nositelj projekta, koji će trajati do polovice srpnja, je Katolički školski centar (KŠC) "Petar Barbarić", a koordinator Alen Gudalo je kazao da je cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja prirode, kao i suradnja mladih iz regije, prenosi Fena.

- Cilj je, prvenstveno, promovirati ekologiju odnosno razviti svijest o potrebi zaštite prirode. Želimo, također, da pokažemo mladima da moraju preuzeti inicijativu i da nitko drugi neće preuzeti tu obvezu umjesto njih - kazao je Gudalo novinarima.

Projektom su, među ostalim, planirane posjete eko parkovima i područjima koja su ugrožena djelovanjem ljudi, kao i radionice, te eko kampovi na području BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Predstavnica donatora projekta, odnosno Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO), Berina Bukva, istaknula je kako je cilj uključiti mlade u proces donošenja odluka, čuti njihov glas i potaknuti ih da učine regiju boljim mjestom za život.

Nazočnima se obratio i veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi koji je mladima poručio da žive u skladu s prirodom, kako bi im ona uzvratila dobro.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:33