Article_Top_970x250

U tragičnoj nesreći preminuo zastupnik u Parlamentu FBiH

mirvet beganović

U tragičnoj nesreći preminuo zastupnik u Parlamentu FBiH

ruj 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Društvene mreže

Mirvet Beganović, zastupnik u Skupštini Unsko-sanske županije iz Laburističke stranke i zastupnik u Zastupnićkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, poginuo je jučer u tragičnoj nesreći.

"U dubokoj boli javljamo da nas je napustio tragičnom smrću naš Mirvet Beganović, zastupnik u Federalnom parlamentu. Neka mu je vječan rahmet, a obitelji sabur", kratko je priopćeno iz središta Laburističke stranke BiH.

Pedesetčetverogodišnji Beganović je preminuo usljed ozljeda koje je zadobio nakon što ga je prignječila radna mašina, odnosno traktor. Prevezen je u Dom zdravlja Velika Kladuša gdje je dežurni liječnik konstatirao smrt.

Iz Policijske postaje Cazin za Klix.ba su kazali da je istraga o nesreći u tijeku.

Beganović je od 1989 - 1993 bio visokopozicionirani uposlenik Agrokomerca, a od 2003. do 2006. bio je voditelj poslova Croatia osiguranja. Od 2006. do 2010. vršio je funkciju savjetnika u Općini Velika Kladuša, a od 2010. godine zastupnik je u Skupštini USŽ, a od 2014. i zastupnik u Parlamentu FBiH - u mandatu 2014 u Domu naroda, a od 2019. u Zastupničkom domu.

U Laburističkoj stranci vršio je dužnost zamjenika predsjednika.

Beganović je rođen 1965. godine u Pećigradu, bio je oženjen i imao je dvoje djece. Po zanimanju je bio inženjer prehrambenog inženjerstva - tehnolog.

Dnevnik.ba

Tagovi: