StoryEditor

U Tomislavgradu zaprimljeno 265 prijava za štetu od olujnog nevremena

Piše D  /  08.03.2019., 09:03h

Povjerenstvo za procjenu šteta Općine Tomislavgrad zaprimilo je 265 prijava za procjenu materijalne štete nastale uslijed olujnog nevremena koje je 23. veljače pogodilo Tomislavgrad, pričinivši velike štete na stambenim i gospodarskim objektima.

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta isti dan je održalo telefonsku sjednicu i proglasilo stanje prirodne nepogode te je o postupku i rokovima prijave štete od prirodne nepogode obavijestilo stanovnike koji su pretrpjeli materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima, kazao je za Fenu pomoćnik načelnika općine za Civilnu zaštitu Jozo Jakić.

Povjerenstvo je odmah nakon proglašenja prirodne nepogode izašlo na teren te je utvrdilo da je olujni vjetar najviše štete prouzročio u naseljima Borčani i Omolje.

Šteta je uglavnom pričinjene na krovovima stambenih i gospodarskih objekata, te se i dalje sanira, uglavnom na objektima koji su pretrpjeli velika oštećenja.

Jakić je istaknuo kako su članovi Povjerenstva provjerili sve prijavljene i oštećene objekte na terenu radi utvrđivanja pravog činjeničnog stanja.

Po njegovim riječima, kad mjerodavna povjerenstva odrade svoje, kompletirat će se izvješće s kojim će biti upoznat načelnik općine, a zatim će izvješće biti upućeno Općinskom vijeću na usvajanje.

Nakon usvajanja, načelnik općine izvješće šalje prema Županijskom stožeru za civilnu zaštitu, koji dalje po proceduri s utvrđenom štetom upoznaju Federalnu upravu za civilnu zaštitu.

Obje institucije, u okviru svojih mogućnosti, sudjeluju u isplati pričinjenih šteta.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:14