Article_Top_970x250

U Tomislavgradu realiziran projekt težak više od 390 tisuća maraka

kanalizacija na laticama

U Tomislavgradu realiziran projekt težak više od 390 tisuća maraka

kol 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Završen je projekt izgradnje kanalizacije u tomislavgradskom naselju Latice, u vrijednosti od 391.637 maraka.

Radove je izvela firma Livnoputovi d.o.o. Livno, a sredstva za projekt osigurala je Općina i to 241.637 maraka, dok je 150.000 maraka sufinancirao Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Postavljeni su novi kolektori fekalne kanalizacije u dužini od 1.056 metara, oborinske kanalizacije 156 metara, kućnih priključaka 399,8 metara te slivnika 21 metar.

Na novu kanalizacijsku mrežu priključeno je 35 obiteljskih stambenih objekata, jedan stambeno poslovni objekt sa 6 stanova, tri stambeno poslovna objekta, te jedna benzinska crpka s motelom od oko 20 spavaćih soba.

Uz to, kako su kazali iz Općine, završetkom projekta unaprijedila se zaštita kvalitete tla i vode kao i sustava upravljanja otpadnim vodama.

"Ovo je nastavak izgradnje kanalizacijskih kolektora u sklopu Watsan projekta koji se financira kreditnim i grant sredstvima Europske investicijske banke i Općine Tomislavgrad", kazali su. 

U sklopu cjelokupnog projekta vodoopskrbe i kanalizacije u Tomislavgradu, odrađeno je šest komponenti gdje je uloženo 13,2 milijuna maraka.

Početkom godine potpisan je najveći ugovor koji se odnosi na projektiranje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, u vrijednosti od 2,4 milijuna eura.

Dnevnik.ba