StoryEditor
moda

U Tomislavgradu održan Internacionalni fashion festival ‘Golub mira‘

Piše fena  /  18.06.2023., 16:07h

U kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu, a pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad, u subotu je održan Internacionalni fashion festival "Golub mira".

"Prelijepe djevojke su kroz modne kreacije nagrađivanih modnih dizajnera, nastalih kroz međunarodni projekt, promovirale mir, prijateljstvo, ljubav i toleranciju svih ljudi", kazala je Feni je kazala ravnateljica Kulturno informativnog centra (KIC) Tomislavgrad Danijela Papić.

Međunarodnu modnu reviju nosile su profesionalne manekenke među kojima i tri djevojke iz Tomislavgrada.

Na događaju su se predstavili modni dizajneri - Anica Škugor (Hrvatska), Jovana Radovanović (Srbija), Stana Nedović  Moračanin (Srbija),  Jelena Roganović (Crna Gora), Emina Husedžinović Ibrahimović (BiH), te Marija Perić i Razvija Kokanović iz Tomislavgrada.

"Moda nije nešto što egzistira samo u haljinama. Moda je na ulici, moda ima veze s idejama, načinom na koji živimo, što nam se događa... Možda je moda i na nebu", kazali su iz KIC-a.  

Na festivalu je, dodali su, šest dizajnera predstavilo svoju odjeću i modne dodatke.

Glavni, odgovorni i idejni začetnik festivala je inovator i modni dizajner Diaz Kova.

"Svaki čovjek, grad, država, treba da šalje svoje poruke, poruke mira, ljubavi i prijateljstava. Mi to radimo na naš način, koji je jedinstven u regiji, ali i šire. Možda preko noći nećemo promijeniti svijet, ali barem znamo da se na stotine nas iz raznih država trudimo i borimo za mir i neko ljepše sutra", poručio je Kova.

Ravnateljica Papić na koncu je dodala kako je u sklopu ove mirovne manifestacije "Golub mira" nastao videospot u kojem se na specifičan i jedinstven način promoviraju turističke ljepote BiH i zemalja u okruženju, a nezaobilazni kadrovi su također snimljeni i iz Tomislavgrada.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:29