Article_Top_970x250

U Tomislavgradu obilježen Dan vatrogasaca

izveli pokaznu vježbu

U Tomislavgradu obilježen Dan vatrogasaca

svibnja 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FENA

Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad proveli su radno Dan vatrogasaca koji se obilježava na dan njihovog zaštitnika - svetog Florijana, izvodeći pokaznu vježbu gašenja požara.

Vježba gašenja odrađena je van grada, a svi zainteresirani mogli su vidjeti kako se priprema i upotrebljava vatrogasna oprema u situacijama kada se spašava, evakuira i zbrinjava pri požaru, kazao je Feni zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević.

Nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad.

Po Jurčevićevim riječima, tijekom ove godine tomislavgradski vatrogasci imali su 72 intervencije, a najviše njih odnosilo se na šumske požare.

 Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Tomislavgrad čini devet djelatnika, a od voznog parka posjeduju tri vatrogasne cisterne te po jedno tehničko i terensko vozilo s opremom za šumske požare.

- Svi djelatnici ove vatrogasne postrojbe su educirani i kvalitetno obučeni, a prilikom intervencija opremljeni su osobnom zaštitnom opremom za šumske požare kao i opremom za gašenje objekata - istakao je Jurčević, prenosi Fena.

Dnevnik.ba