Article_Top_970x250

U Tomislavgradu Međunarodna Hard Enduro utrka 'King's Path'

hbž

U Tomislavgradu Međunarodna Hard Enduro utrka 'King's Path'

srp 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U organizaciji tomislavgradskog Enduro kluba "GaaS" na brdskim stazama oko Kologaja i Vučipolja pored Tomislavgrada 27. i 28. srpnja održat će se četvrta Međunarodna Hard Enduro utrka King's Path (Kraljev Put).

Kako su za Fenu kazali organizatori, na utrku je dosad prijavljeno 80 vozača iz Austrije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Češke i BiH koji će pokušati svladati vještačke i prirodne prepreke brdsko planinskih dijelova Tušnice, Vučipolja i Kologaja.

Utrka se boduje za prvenstvo BiH te Alpe Adria prvenstvo, a prvi dan natjecanja predviđen je za kvalifikacijski dio gdje se vozači bore za startnu poziciju, dok utrka kreće u nedjelju i vozi se cca 50 km.

Utrka se vozi u tri kategorije - Pro, Amater i Veteran klasa u kojima vozači trebaju prijeći zadanu rutu u što kraćem vremenu.

U tijeku su završne pripreme na uređenju baze utrke kao i trase kvalifikacijskog ''prologuea'' čime će staza biti uređenija i zahtjevnija uz vrhunsko označavanje odnosno markiranje.

Prošlogodišnja Hard Enduro utrka imala je odličan odziv, a iz Moto saveza BiH poručili su kako je sama utrka bila pozitivno iznenađenje za sve one koji su prošle godine posjetili ovaj događaj čime je, po njihovom mišljenju, Enduro klub ''GaaS'' zadovoljio standarde i zaslužio da utrka ''KINGS PATH'' kao  prošle godine bude uvrštena u Kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250