Article_Top_970x250

U tijeku velika međunarodna policijska akcija, pretresi na deset lokacija u BiH

"zajam"

U tijeku velika međunarodna policijska akcija, pretresi na deset lokacija u BiH

ožu 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: N1

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, u suradnji s policijama Hrvatske i Slovenije, realiziraju međunarodnu akciju kodnog naziva "Zajam" u cilju dokumentiranja kaznenih djela gospodarskog kriminala.

Na osnovi naredbi osnovnih sudova Banjaluka i Prijedor vrše se pretresi na osam lokacija na području Banjaluke i dvije lokacije na području Prijedora u cilju dokumentiranja kaznenih djela „Zlouporaba položaja ili pronevjera u gospodarskoj djelatnosti pomaganjem“ iz Kaznenog zakona Slovenije, što odgovara kaznenim djelima „Nezakonito postupanje u gospodarskom poslovanju“ Kaznenog zakona Republike Srpske.

Pretresi lokacija vrše se kod osoba inicijala D.Đ., Z.S., L.Z., J.S., E.V., B.S., T.S.D., Ž.B. i jednog gospodarskog društva u Banjaluci.

Navedene osobe se sumnjiče da su kaznena djela izvršile na području Republike Slovenije, tako što su preko svojih žiro računa otvorenih u Sloveniji, Mađarskoj i Austriji, kao i preko računa njihovih poduzeća, omogućili izvlačenje novca iz više gospodarskih društava iz Slovenije u iznosu od više milijuna eura, priopćeno je iz MUP-a RS.

Dnevnik.ba