StoryEditor
razorni potresi

U svim župama i samostanima u BiH na misama prikupljan novac za Tursku i Siriju

Piše desk  /  19.02.2023., 12:47h

U svim župama i samostanima Vrhbosanske nadbiskupije u Bosni i Hercegovini danas je na svetim misama organizirano prikupljanje novčane pomoći za žrtve razornih zemljotresa u Turkiy i Siriji, javlja Anadolija.

Brojni vjernici koji su danas došli misu u sarajevskoj katedrali “Srca Isusova” ostavili su novac u kutiju postavljenu u prednjem dijelu crkve, a na kojoj je istaknut natpis: “Vaš dar za Tursku i Siriju. Hvala.”

Tijekom propovijedi na misi ukazano je na sve izazove sa kojima se današnji svijet susreće, od rata u Ukrajini, zemljotresa u Turskoj i Siriji, kao i brojnih drugih izazovma, te kako je neprihvatljivo da uz sve ove izazove u javnom prostoru moguće vidjeti govor mržnje.

“Dok izražavamo svoje ljudsko suosjećanje i duhovnu blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni tom nesrećom, a za duše poginulih i za sve koji za njima žale uzdižemo svoju molitvu Bogu, želimo se pridružiti i pružanju konkretne pomoći turskom i sirijskom narodu“, naveli su ranije iz Vrhbosanske nadbiskupije.

U svim župnim zajednicama već nekoliko dana prikuplja se novčana pomoć za stradale u zemljotresu u Turskoj i Siriji, sa posebnim akcentom na 19. veljače, današnji dan, u obliku jedne dodatne milostinje.

Prikupljena sredstva u župama biće dostavljena Ekonomatu Vrhbosanske nadbiskupije do 25. veljače, koji će onda preko Caritasa BiH ista sredstva uputiti potrebnima u Turskoj i Siriji.

Dnevnik.ba

09. srpanj 2024 17:21