StoryEditor

U Švedskoj trudnicu nasilno istjerali iz podzemne, objavljena snimka incidenta

Piše D  /  02.02.2019., 03:02h

Na silu izvukli trudnu ženu iz vlaka

Snimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju zaštitara, zaposlenika tvrtke za javni prijevoz u Švedskoj SL, kako odvlači ženu iz vlaka podzemne željeznice te je gura na klupu na platformi. Potom je nekolicina zaštitara tijelima nasilno zadržava na klupi dok ona pokušava ustati, prenosi Index.hr

Na snimci se vidi i kći žene kako plače i nastoji držati majku dok je drugi pripadnik osiguranja odvodi od nje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomorrow all the witnesses that came forth with their evidence will be making their own reports. . . In these two videos you can see the victim dragged out of the train, her child taken from her and whilst she attempts to stand up she is held down. The full video is over 5 minutes long and I will try and edit and put it up tonight or tomorrow. . . After everything the Swedish public was shown in the recent @kallafaktatv4 documentary about how aftiswedes are racially profiled and mistreated this shouldn’t surprise anyone even if the victim is pregnant. The victim is currently in the hospital and all I can do is hope the baby is alright because if anything happens to that child. There will be hell to pay.

A post shared by ᒪOᐯETTE ᒍᗩᒪᒪOᗯ (@action4humanity_se) on

 

Snimku objavila poznata blogerica i aktivistica

"Na ove dvije snimke vidi se kako žrtvu izvlače iz vlaka, njenu kćer odvlače dok ona pokušava ustati, a oni je zadržavaju dolje", napisala je popularna blogerica i aktivistica Lovette Jallow koja je snimku incidenta nastalu mobitelom objavila na Instagramu.

Šveđani se rasistički odnose prema sugrađanima afričkog podrijetla

U svojoj objavi Jallow je kritizirala i način kako Šveđani tretiraju svoje sugrađane afričkog podrijetla. Napisala je da se prema njima odnose rasistički i da ih maltretiraju.

Prema policijskom izvješću, incident se dogodio 31. siječnja na metro stanici Hötorget u Stockholmu, a žena je poslije odvedena u bolnicu na pregled.

Objava aktivista izazvala je brojne reakcije na Instagramu. Jedna od pratiteljica poznate blogerice Sofie Fisen Jakopsohn nazvala je incident zločinom protiv ljudskih prava, dok su neki komentirali kako bi situacija završila drugačije da je žena slušala upute zaštitara.

Navodno je žena odbila preuzeti kaznu jer nije imala valjanu kartu

Navodno je žena odbila uzeti ispisanu kaznu nakon što nije pokazala ispravnu kartu, a zaštitari su uskočili jer je postala agresivna, stoji u izjavi tvrtke SL.

Njezin glasnogovornik Henrik Palmer rekao je za CNN kako zaposlenici ove tvrtke prolaze brojne edukacije kako bi se izbjegli slični incidenti.

Policija provodi službenu, a tvrtka SL internu istragu o incidentu

Potvrdio je i da je u tijeku interna istraga koja će pokazati što je pošlo po zlu te da su zaštitari uključeni u incident suspendirani dok se ne bude znalo što se točno dogodilo.

U vlaku i na platformi postoje kamere, a snimke su predane policiji, dodao je Palmer.

Policija u Stockholmu također provodi istragu, no nisu mogli dati komentar za CNN.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:29