StoryEditor
uoči utakmice

U starom gradu u Mostaru napadnuti navijači AZ Alkmaara

Piše desk  /  21.09.2023., 12:39h

U Mostaru se večeras igra utakmica prvog kola grupne gaze Konferencijske lige, a u grupi E prvaci Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog ugostit će nizozemski AZ Alkmaar, susret počinje u 18:45.

Povijesni je ovo dan za bh. nogomet jer po prvi put jedan naš klub nastupa u grupnoj fazi europskog natjecanja.

Međutim, ova utakmica imala je i lošu uvertiru na ulicama Mostara.

U noći sa srijede na četvrtak napadnuta je grupa navijača AZ Alkmaar od strane nepoznatih osoba. Napad se dogodio oko 20 minuta iza ponoći.

"U PS Mostar Centar je prijavljeno da je u ul. Onešćukova, kod UO Oscar, od strane desetak maskiranih osoba napadnuta skupina od osam osoba. Na lice mjesta poslane su patrole policije, te je utvrđeno da je skupina navijača AZ Alkmar fizički napadnuta od strane NN osoba, te da isti nemaju nikakvih ozljeda. Navijači AZ Alkmara otpraćeni su do mjesta boravka. Poduzete sve potrebne mjere", stoji u priopćenju MUP-a HNŽ-a u redovnom dnevnom izvještaju.

Tim iz Nizozemske ulazi u ovaj duel kao favorit, ali Plemići se neće predati te puni motiva ulaze u prvi susret u grupnoj fazi.

Pored Zrinjskog i AZ Alkmaara u grupi E su još ekipe Legije i Aston Ville, a oni svoj prvi meč igraju večeras u Varšavi, također sa početkom u 18:45.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 15:56