StoryEditor

U Srebrenici ukopane 33 žrtve genocida

Piše D  /  11.07.2019., 02:07h

U nazočnosti na desetke tisuća ljudi i brojnih dužnosnika, 24 godine nakon ubojstva ove nevine žrtve pronašle su konačni smiraj.

Preživjeli Srebreničani, obitelji, rodbina, sudionici Marša mira, ultramaratonci, biciklisti, visoka izaslanstva i brojni drugi prisutni ovdje su se počeli okupljati još jučer sa zajedničkom misijom – odati počast nevino stradalima.

Vjerski dio današnjeg programa predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Ove godine ukopane su 33 žrtve, što je najmanji broj dosad.

U groblju Memorijalnog centra Potočari do danas je ukopano 6.610 žrtava genocida, a na obiteljskim mezarjima izvan Potočara njih 234. Još uvijek se traga za posmrtnim ostacima više od 1.000 nestalih Srebreničana. Do ovog trenutka ekshumirani su posmrtni ostaci 7.119 žrtava.

Sa današnjeg skupa obitelji su poručile da počinitelji zločina moraju priznati svoja nedjela kako bi se nastavio život na ovim prostorima. Sve one koji imaju bilo kakve informacije o žrtvama koje se i dalje vode kao nestale zamolili su da progovore kako bi svi ubijeni mogli naći smiraj.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:49