StoryEditor

U Srebrenici ponovno postavljen plakat s likom Aleksandra Vučića

Piše D  /  11.06.2020., 10:06h

Nakon što je lokalna vlast u Srebrenici postavila plakat s likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i natpisom ‘‘Zahvalna Srebrenica‘‘ u naselju Učina Bašča u ovom gradu, plakat je pocijepan. Plakat je ponovno postavljen, ali ovaj put uz latinični natpis, piše N1.

Kako je ranije kazao načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, plakat je prvotno postavljen u znak zahvalnosti za višemilijunska sredstva koja je predsjednik Srbije donirao Srebrenici, za njen oporavak i razvoj.

"Mi smo ispred općinske uprave postavili plakat, s obzirom na to da imamo obvezu zahvaliti predsjedniku Vučiću koji je mnogo doprinio da život Srebreničana bude bolji tom donacijom. I te donacije sigurno neće prestati dolaziti u Srebrenicu. To je jedna mala gesta kojom smo htjeli izraziti zadovoljstvo i zahvalnost predsjedniku Vučiću. Međutim, netko je to pocijepao i pokazao da ne želi zajednički život i ispruženu ruku Srbije", naveo je Grujičić ranije.

Dok on vjeruje da je plakat smetnja onima koji ne žele pomirenje i zajednički život, bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković tvrdi da je u sve upetljana politika i da je sve posljedica izborne godine, u Srbiji ali i u BiH.

"Žao mi je što to postaje predmet političkih previranja. Ako općina i lokalna vlast želi zahvaliti se, postoje različiti načini kako se to može učiniti. Ovo nije ništa do pumpanja etno-nacionalnih priča", smatra Duraković.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:10