StoryEditor

U Srbiji uhićena cijela obitelj, podvodili su 19-godišnju djevojku

Piše D  /  18.05.2019., 08:05h

Specijalci su ih uhitili u spektakularnoj akciji zbog sumnje da su deset mjeseci vrbovali i podvodili 19-godišnju djevojku i tako pribavili znatnu imovinsku korist, javlja Blic. Beogradska obitelj razotkrivena je nakon višemjesečne istrage-

U akciji specijalaca uhićeni su Jasmina N., Goran N., Miroljub N., Kristina N. i Bajram D., a riječ je o roditeljima, sinu, kćeri i njihovom rođaku zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima i posredovanjem u prostituciji. 

Kako se sumnja, ta je obitelj punih deset mjeseci, od sredine kolovoza 2018. godine pa sve do sredine ovog mjeseca, na području Beograda organizirala kriminalnu grupu, a žrtva im je bila djevojka koju su tjerali na prostituciju i orgije. Novac su uzimali za sebe. 

Mozak operacije bila je žena

"Oni su djevojku koja je lošeg materijalnog stanja bez roditelja i obitelji prihvatili kao svoju nakon čega su je odveli kod njih kući", rekao je za Blic izvor upućen u slučaj.

Istraga je pokazala da je mozak ove grupe bila žena Jasmina N. Ona je, kako se sumnja, svoju obitelj pretvorila u kriminalnu grupu. To joj se i te kako isplatilo.

Inače, na zidu u kući iz koje je operirala obitelj, a u koju su ovih dana upali specijalci, postavljene su ikone svetaca. 

Kako su je izmanipulirali da se počne baviti prostitucijom

"Oni su poslije nekog vremena koliko je djevojka živjela kod njih počeli njome manipulirati. Žalili su joj se kako nemaju novca i da bi se ona trebala žrtvovati za obitelj, odnosno početi se baviti prostitucijom", priča izvor upoznat s istragom. 

Izmanipulirana djevojka pristala je, nakon pritiska "obitelji", na seksualne odnose koje je naplaćivala.

"Ona im je bila dostupna 24 sata dnevno sedam dana tjedno. Nalazili su joj mušterije putem interneta, radili po smjenama kako bi je vozili do njih. Sat vremena s njom koštao je mušterije 100 eura", objašnjava izvor iz istrage. 

Tukli je, maltretirali, ucjenjivali

Kada se djevojka počela buniti, kriminalna obitelj se okrenula zlostavljanju.

"Tukli su je, maltretirali, ucjenjivali. Djevojka se bojala bilo što učiniti, prijaviti, jer oni su joj ulili strah u kosti", objašnjava Blicov sugovornik. 

Sumnja se kako je obitelj na iskorištavanju 19-godišnje djevojke zaradila više desetaka tisuća eura. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:22