StoryEditor

U Srbiji počelo "suđenje stoljeća"

Piše D  /  11.09.2019., 01:09h

Točno u podne na Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom da je prije tri i pol godine ubio svoju suprugu, pjevačicu Jelenu Krsmanović Marjanović, na nasipu u naselju Crvenka kraj Borče.

FOTO: Promo

Blic javlja kako je Marjanović ušao na sud oko 11.45 sati u pratnji svog odvjetnika. Danas bi se trebao izjasniti o krivnji. Optužnica je podignuta nakon što su tužiteljstvo i policija prikupili dovoljno dokaza koji su im ukazali da postoji opravdana sumnja da je zločin počinio upravo on.

Ubojstvo pjevačice je od samog početka istrage bilo je obavijeno velom tajne. Prema prvoj verziji priče, koju je Marjanović konstantno ponavljao, Jelena je tog 2. travnja 2016. došla s njim i kćeri na nasip kako bi trčala. Ubrzo nakon toga je nestala. Njezino tijelo pronašli su idući dan, kilometar dalje od mjesta gdje se prema tvrdnji Marjanovića rastala od njega.

FOTO: Pixsell/Facebook

Policija je i tada privela supruga i zadržala ga 48 sati. No, nije bilo niti jednog materijalnog dokaza ni priznanja te su ga pustili na slobodu, a istraga je krenula u različitim pravcima.

Odjeća kao ključni dokaz?

Policija je potom u više navrata iznosila razne predmete iz Marjanovićeve kuće, a među ostalim i odjeću. Upravo je odjeća sada jedan od ključnih dokaza protiv Marjanovića. Naime, na odjeći koju je Jelenin suprug nosio kobnog dana pronađeni su tragovi blata za koje je detaljnom istragom utvrđeno da su istog molekularnog sastava kao i blato s mjesta gdje je pronađeno Jelenino tijelo.

On je u međuvremenu ušao u reality u kojem je ‘dokazivao svoju nevinost‘. Međutim, ubrzo je uhićen. Šest mjeseci kasnije podignuta je optužnica. Marjanović je suđenje čekao na slobodi.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:23