Article_Top_970x250

U Splitu rasistički izvrijeđan i pretučen tamnoputi turist

novi incident

U Splitu rasistički izvrijeđan i pretučen tamnoputi turist

kol 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Ivo Čagalj/Pixsell

Policija je potvrdila kako su sinoć u Splitu opet napadnuti stranci. Kažu i kako napad ne dovode u vezu s Thompsonovim koncertom za vrijeme kojega na rivi nisu zabilježili niti jedan incident.

Kako je javila čitateljica Indexa, ona i njeno društvo sjedili su na terasi restorana kada su vidjeli "dečka crne boje kože kako s društvom trči", a za njima "desetak njih u crnim majicama". Ovi u crnim majicama vikali su tim dečkima da su "majmuni" te ih gađali bocama, kazala je naša čitateljica koja je sve vidjela.

U policiji su potvrdili da je sinoć oko 23 sata u ulici Dražanac došlo do narušavanja javnog reda i mira na način da je nekoliko za sada nepoznatih muških osoba nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Kada je iz apartmana izašao očevidac, 61-godišnji državljanin Velike Britanije, kako bi pomogao napadnutima, jedan muškarac mu je udario šamar zbog čega je stranom državljaninu pozlilo. Odveden je u bolnicu na pregled, a odbio je hospitalizaciju.

Obavljen je razgovor s dvojicom stranih državljana Francuske, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom koji su odbili liječničku pomoć, kazali su iz policije.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Posljednjih tjedana u Splitu se dogodio niz nasilnih zločina. Prije par dana nepoznati je muškarac francuskom turistu odgrizao uho, mlada Norvežanka završila je sa slomljenim nosom jer je htjela ući u taksi, nožem je izbodeno više ljudi..

Dnevnik.ba

Tagovi: