Article_Top_970x250

U Split stigao trajekt iz Italije, svi putnici se pregledavaju

marco polo

U Split stigao trajekt iz Italije, svi putnici se pregledavaju

velj 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Trajekt Marco Polo stigao je u srijedu ujutro u Split iz talijanske Ancone, a u splitskoj gradskoj luci dočekala ga je posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor koji će pregledati putnike.

Trajekt plovi na redovitoj liniji iz Ancone.

Koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić rekao je da će pomorska policija biti opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio korona virus, objavila je Slobodna Dalmacija.

Sanitarni inspektor će, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

Redovita trajektna linija koja povezuje talijanski grad Anconu i Split plovi dva puta na tjedan - srijedom i subotom.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u utorak u Rimu, nakon sastanka s kolegama iz regije da ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog korona virusa te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u Rimu je s kolegama iz Hrvatske, Francuske, Švicarske, Slovenije i Austrije dogovorio zajedničke mjere protiv širenja korona virusa. 

"U ovom trenutku ne dolazi u obzir zatvaranje granica. To ne bi polučilo adekvatne rezultate", rekao je hrvatski ministar Vili Beroš novinarima po završetku sastanka.

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj zabilježen je jučer. Riječ je o mlađem muškarcu iz Zagreba, koji je prošli tjedan bio u Milanu. Hospitaliziran je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", prenosi Hina.

Dnevnik.ba