U utorak je na sudu u Ndoli u Zambiji održano prvo ročište, na kojemu se osmero Hrvata izjasnilo da nisu kriviMWEBANTU.COM -
StoryEditor
uhićeni hrvati u zambiji

U slučaju hrvatskih posvojitelja uhićen Kongoanac: "Razumijem optužnicu, ali poričem sve optužbe"

Piše hina  /  06.04.2023., 10:11h

Turističkog djelatnika iz Konga Stevena Muliju (43) optužuju da upravo on stoji iza navodnog pokušaja trgovine djecom u koju su uključeni Hrvati, piše u četvrtak Jutarnji list.

Zambijske vlasti uhitile su jučer kongoanskog državljanina kojeg dovode u vezu sa slučajem posvajanja četvero kongoanske djece od strane četiri hrvatska para, koja su od 7. prosinca prošle godine zadržana u Zambiji pod sumnjom na pokušaj trgovanja djecom.

Riječ je o 43-godišnjem Stevenu Muliji, a zambijske vlasti prepoznale su ga kao masterminda u operaciji posvajanja djece iz susjedne DR Kongo.

Mulija je jučer odmah izveden pred suca nižeg suda u zambijskom gradu Ndoli pred kojim se izjasnio da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret.

"Razumijem optužnicu, ali poričem sve optužbe", rekao je pred zambijskim sudom u Ndoli Steven Mulija, 43-godišnji turistički djelatnik iz Konga s prebivalištem u Lusaki.

Suradnik Jutarnjeg lista i novinar Stafrance Zulu pratio je njegovo dovođenje pred sud i izjašnjavanje o krivnji. Zulu kaže kako je riječ o državljaninu DR Konga kojeg se optužuje da upravo on stoji iza, kako oni smatraju, pokušaja trgovine djecom u koju su uključena četiri hrvatska para.

Optužen je prema četiri točke optužnice. Svaka točka optužnice vezana je uz jedno posvojeno dijete, pišu novinari Jutarnjeg lista Goran Penić i Kristina Turčin.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 23:40