Article_Top_970x250

U Slavoniji osnovan nogometni klub Graševina, a navijači im se zovu Promili

za donaciju dobivate bocu vina

U Slavoniji osnovan nogometni klub Graševina, a navijači im se zovu Promili

srp 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Nogometni klub iz Vetova se zove Graševina, a navijači Promili. Za donaciju od 100 kuna dobijete bocu vina: 'To je vrhunsko vino, koje rade svi naši vinari', objašnjava nam Deni Pavić (30), predsjednik kluba.

Ideja je došla spontano. Bili smo na ocjenjivanju vina i počeli smo razgovarati o klubu koji je zaboravljen, trebalo ga je podići. A kako svi u kraju živimo od graševine, odlučili smo klub preimenovati iz Kamen u Graševina, ispričao nam je predsjednik Deni Pavić (30).

Vetovo, malo mjesto između Požege i Kutjeva na obroncima Papuka, dobio je klub s vjerojatno najzanimljivijim imenom u Hrvatskoj. S promjenom imena, dakako, došla je i promjena grba. Unutar zlatnog štita nalaze se lopta i - grozd.

- Grb je osmislio jedan naš igrač, Luka Mandić. Stvarno se potrudio i ispalo je odlično. Imamo 14 igrača koji su baš iz sela, a ostali su iz okolice - kaže Deni.

U rad kluba uključili su se svi lokalni vinari, točnije vetovačko udruženje vinara “Veteri Castra”. Naravno, odmah su osmislili i akciju, kojom želi privući navijače.

- Svatko tko pomogne radu uplatom od 100, 200 ili 400 kuna kuna postat će član navijačke skupine Promili i dobiti, uz člansku iskaznicu, i bocu graševine od jedne litre - objašnjava Deni.

- Dobro, kakvo je vino koje se dobiva na dar? Je li neki ‘delanec’ ili se može piti bez straha?

- Ha, ha... Vrhunsko vino! Evo, tko se učlani, dobit će bocu najboljeg vina i, vjerujte, nećete se razočarati. Uživat ćete u svakom gutljaju. To je baš klupsko vino, a u radu su sudjelovali svi vinari. Imamo i našu etiketicu - objašnjava Deni.

Na domaćim utakmicama prati ih oko stotinjak gledatelja, a u novoj sezoni očekuju da će se broj utrostručiti.

- Dobili smo jako puno donacija. U početku su nas ljudi gledali u čudu, pitali se kakva Graševina. No kad su vidjeli naš rad, kad su shvatili priču, oduševili su se... Priključile su se i neke vinarije, grad Kutjevo nam je veliki sponzor. U momčadi su gotovo svi igrači akademici. Evo, upravo nam jedan naš igrač s glazbene akademije radi himnu kluba - otkrio je Deni, piše 24sata.hr.

- Himnu? Jeste razmišljali tko bi je mogao premijerno izvesti?

- Mladen Grdović! Čuli smo da voli graševinu, pa, evo, pozivamo ga da nam dođe otpjevati himnu!

Dnevnik.ba

Tagovi: