StoryEditor

U SKB Mostar zaražena liječnica, dr. Arapović u samoizolaciji

Piše D  /  07.04.2020., 01:04h

‘‘U protekla 24 sata urađeno 151 testiranje, od čega je na području HNŽ 20 novih pozitivnih slučajeva. Trenutno je na kisiku devet, a na respiratoru pet pacijenata iz ukupno tri županije koje gravitiraju SKB Mostar‘‘, rekao je Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade HNŽ, te potvrdio kako je i načelnik Čitluka, Marin Radišić, također pozitivan na koronavirus, prenosi Bljesak.info.

Siniša Skočibušić, specijalist infektologije s Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar, poručio je kako je dvoje liječnika iz ove ustanove u samoizolaciji, dok je jedna liječnica nažalost pozitivna na koronavirus.

‘‘Dr. Jurica Arapović je u samoizolaciji. Na sreću je negativan, kao i još jedna liječnica. Također, jedna liječnica SKB Mostar je pozitivna na koronavirus‘‘, rekao je dr. Skočibušić.

Dr. Edin Kapetanović, v.d, direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar, rekao je kako je obrana Mostara postala zajednička, te da su uspjeli napraviti učinkovit preustroj i uz suradnju s Kriznim stožerima imaju relativno povoljne ishode do sada.

‘‘Dom zdravlja Stari Grad Mostar skrbi za 40 tisuća stanovnika i već iza Nove godine smo, zajedno s Domom zdravlja Mostar, prisutni u radu Kriznog stožera. Kako se situacija iz tjedna u tjedan mijenjala, prilagođavali smo se situaciji‘‘, istaknuo je. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:04