Article_Top_970x250

U SKB Mostar napadnuta medicinska sestra, oglasio se sindikat

incident

U SKB Mostar napadnuta medicinska sestra, oglasio se sindikat

svibnja 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Nezavisni sindikat djelatnika SKB Mostar reagirao je povodom napada na medicinsku sestru u toj ustanovi.

Priopćenje sindikata, koje potpisuje predsjednik Ivica Anić, prenosimo u cijelosti:

“U noći s 25-26. svibnja izvršen je verbalni i zički napad na našu kolegicu, djelatnicu SKB-a, na njezinom radnom mjestu, od strane pacijenta. Imenovana je tom prilikom zadobila tjelesne ozljede i ovo je zoran primjer odnosa prema medicinskom osoblju. Ovim putem, još jednom osuđujemo ovaj čin i ovakvo ponašanje prema medicinskom i ne medicinskom osoblju”.

“Nažalost, ovo je i slika zahvalnosti za sav naš rad i trud. Pitamo Vladu, koja nas je nazivala herojima, do kada ćemo raditi na minimalcu i nezaštićeni, bez kolektivnog ugovora? Na koji način štitite naša prava, probijajući sve zakonske rokove i odugovlačeći oko pregovora za novi KU? U ime sindikata NSZ SKB Mostar još jednom izražavamo podršku našoj djelatnici, kao i svom medicinskom i nemedicinskom osoblju na profesionalnom i požrtvovnom radu”, navodi predsjednik sindikata NSZ SKB Mostar, Ivica Anić.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru u javnost nisu izlazili s detaljima ovog incidenta. Kako piše Hercegovina.info, incident je izazvala psihički neuravnotežena osoba. S cijelim slučajem upoznata je i policija, koja je uzela izjave sudionika.

Dnevnik.ba