StoryEditor

U Sjevernom Sinaju ubijena su 83 džihadista

Piše D  /  04.11.2019., 03:11h

Egipatska vojska objavila je u ponedjeljak da je ubijeno 83 džihadista u vojnim operacijama u pokrajini Sjevernom Sinaju, gdje traje pobuna koja uključuje skupinu Islamsku državu (IS).

Vojska je u priopćenju navela da je eliminirano 77 džihadista i da je pronađeno oružje i streljivo na sjeveru i u središtu sinajskog poluotoka.

Još šest opasnih džihadista je ubijeno u pucnjavi u toj regiji, dodala je vojska i precizirala da je ukupno ubijeno 83 džihadista u operacijama vođenim od 28. rujna do 4. studenoga.

Trojica vojnika su ubijena ili ranjena, dodala je vojska bez drugih pojedinosti.

Također je uhićen 61 traženi zločinac, prema istom priopćenju.

Snage sigurnosti su uništile više desetaka skrovišta i vozila u operacijama protiv džihadista na cijelom egipatskom teritoriju.

Egipat se godinama bori protiv pobune u Sjevernom Sinaju koja se intenzivirala nakon svrgavanja islamističkog predsjednika Mohameda Mursija 2013. godine.

Vojska je u veljači 2018. pokrenula veliku antiterorističku operaciju u Sjevernom Sinaju gdje je aktivan lokalni ogranak IS. Od početka operacije ubijeno je oko 850 džihadista i oko 50 vojnika, prema službenim podacima, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:36