Article_Top_970x250

U SDA bijesni na SDP, tvrde da je bošnjački dio Federacije BiH na udaru Tužiteljstva

priopćenje

U SDA bijesni na SDP, tvrde da je bošnjački dio Federacije BiH na udaru Tužiteljstva

svibnja 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Posljednja osoba koja bi trebala govoriti o „nezavisnom pravosuđu“, političkim pritiscima i aferama je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, kaže se u priopćenju Stranke demokratske akcije.

- Jer, da dio pravosuđa nije pod političkim pritiscima, već bi bila otvorena istraga o pranju novca u kojem su sudjelovali SDP i firme bliske HDZ-u. Zbog te afere traju uhićenja u Hrvatskoj, a Nikšić pokušava da sakrije činjenicu da je SDP upleten u nju preko firmi iz Širokog Brijega i Zagreba.

Nikšić hvali Tužiteljstvo jer nisu otvorili istragu ni o nezakonitostima tijekom izbora u KO SDP Sarajevo, o čemu su javno svjedočili neki od aktera - navode iz SDA, prenosi Fena.

Zahvalnost Nikšića prema Tužiteljstvu, kako se dodaje,  svakako je velika i zbog toga što su sve dosadašnje istrage u aferama u kojima su akteri bili visoki dužnosnici SDP-a ili sklonjene u ladicu ili obustavljane.

- Valjda Nikšić misli da je javnost zaboravila aferu sa podjelom traktora iz donacije u vrijeme njegovog premijerskog mandata, zbog koje je uhićen njegov savjetnik, ali ne i on sam. Ili da je zaboravljena afera 'Reket' zbog koje nikada niko nije odgovarao i niz drugih afera, poput 'krađe asfalta' - navode iz SDA

Za razliku od SDP-a, SDA, kako ističu iz te političke stranke,  nikada nije imala problem da se svaka nezakonitost istraži a odgovorni kazne, kao što nije imala problem da iz svojih redova isključi osobe koje se dovode u vezu sa korupcijom. Zašto to SDP nikada nije uradio?, pitaju se.

- Ono čemu se SDA protivi su selektivne, politički motivirane istrage koje se provode isključivo na teritoriji na kojoj su Bošnjaci većina ili koje su isključivo usmjerene prema Bošnjacima.

Ako pravosuđe želi da bude kredibilno i ima povjerenje javnosti, onda neka se istraže svi i svako. U tome će imati našu podršku - kaže se u priopćenju SDA.

Dnevnik.ba