StoryEditor
politička optužnica

U Sarajevu zabranjen skup podrške Miloradu Dodiku: Slika i prilika građanske BiH koju sanjaju bošnjački političari

Piše fena  /  30.08.2023., 20:39h

U Sarajevu očigledno ne može da se okuplja nitko tko se ne uklapa u bošnjačku političku matricu, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić.

Reagirajući na zabranu održavanje prosvjeda ispred Suda i Tužiteljstva BiH u petak, 1. rujna, u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH s ciljem podrške predsjedniku Republike Srpske, Aulić je rekao za Srnu da je to demokracija po mjeri političke Baščaršije, prenosi RTRS.

- Slika i prilika građanske BiH koju sanjaju bošnjački političari i u kojoj bi Srbima bila stavljena traka preko usta - istakao je Aulić.

Aulić je konstatirao da ovakav tamni vilajet od države podržavaju i zapadna veleposlanstva koji se na sva zvona predstavljaju kao zaštitnici slobode i demokracije.

Da se ovako nešto desilo u Republici Srpskoj, istakao je Aulić, američko i britansko veleposlanstvo bi istog trenutka počeli vrištati o ugroženosti slobode i demokratskih prava.

- Budući da ovu diskriminaciju provode oni koji su na njihovom kratkom lancu, za očekivati je da će ovaj put izostati i poruke zabrinutosti i oštre osude, a ne bi bilo čudno ni da ovu nedemokratsku zabranu otvoreno podrže. Nagledali smo se i većeg licemjerja - rekao je Aulić.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović podnio je u četvrtak, 24. kolovoza, zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. rujna ispred zgrade Tužiteljstva BiH zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršitelja dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. kolovoza optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Christiana Schmidta.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 22:27