StoryEditor

U Sarajevu veliki prosvjed "Pravda za Dženana"; Muriz Memić: ´Uzet ću pravdu u svoje ruke´

Piše D  /  29.06.2019., 07:06h

Muriz Memić, otac stradalog Dženana, poručio je kako mu je dosta agonije koja traje više od tri godine.

“Ja neću stati. Pravdu ću preuzeti u svoje ruke i nije mi žao, jedva čekam da se opet sastanem sa svojim Dženanom”, rekao je Memić.

“Ovo su prosvjedi za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, čiji je ubojica dobio po 7,5 godina kazne, a suučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao ozljedama nakon što je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još nitko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca…”, najavila je Dženanova sestra Arijana Memić.

Među nekoliko stotina okupljenih ispred Kazališta nalaze se i građani Banjaluke, članovi skupine Pravda za Davida, majka Davida Dragičevića Suzana Radanović, te odvjetnik obitelji Memić i Dragičević Ifet Feraget.

Novi prosvjed u slučaju nikad razjašnjene smrti mladića Dženana Memića zakazan je tri dana prije početka ponovnog suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću koje je Županijski sud u Sarajevu 16. srpnja 2018. godine oslobodio odgovornosti u ovom slučaju.

Vrhovni sud FBiH naložio je novo prometno vještačenje, iako je Županijski sud u presudi naveo da nema dokaza da je uopće došlo do prometne nesreće, kao i da ozljede na tijelu Dženana Memića ne odgovaraju onima iz prometnih nesreća.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:30