Article_Top_970x250

U Sarajevu se predao Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubojstvo Slaviše Krunića

ilidža

U Sarajevu se predao Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubojstvo Slaviše Krunića

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Benedi Đukanović za kojim je bila raspisana tjeralica zbog ubojstva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića predao se sarajevskoj policiji u srijedu oko 22 sata, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u ŽS.

Đukanović se predao u Policijskoj stanici Ilidža, a uskoro bi trebao biti predan na procesuiranje Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske.

Đukanović je bio u bijegu od 22. travnja, kad su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević

Đukanović je bio jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je MUP RS-a raspisao tjeralicu. Sumnjiči se za teško ubojstvo i pokušaj ubojstva. Posljednji put je viđen u noći ubojstva Krunića kada ga je policija zaustavila u Derventi u okviru rutinske kontrole u bijelom Golfu 7 i pustila jer tada još nije bila raspisana tjeralica za njim.

Njegovom suučesniku Emiliju Baldu ranije je određen jednomjesečni pritvor. Za ubojstvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića trenutno se kao direktni izvršitelji sumnjiče Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen kobne noći

Obdukcijom je utvrđeno da je u Krunićevu glavu ispucano više metaka, dok je Pavlović zadobio ozljede u prsnom košu. Napadač Kovačević zadobio je ozljede trbuha. 

U okviru istrage uhićen je radnik tvrtke "Sector security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je štitio suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

Očekuje se da će nakon ispitivanja u PS Ilidža Đukanović biti predan u nadležnost MUP-a RS.

Dnevnik.ba