Article_Top_970x250

U Sarajevu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović

posljednje zbogom

U Sarajevu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović

lis 29, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Anadolija

Sahrani su prisustvovali brojni članovi obitelji, prijatelji, radne kolege, ali i sugrađani koji su odlučili odati posljednju počast policajcu koji je ubijen na dužnosti

Na sarajevskom groblju "Sveti Josip" sahranjen je Davor Vujinović (1972), jedan od dva policajca ubijena u petak u naselju Alipašino Polje, javlja Anadolu Agency (AA).

Sahrani su prisustvovali brojni članovi obitelji, prijatelji, radne kolege, ali i sugrađani koji su odlučili odati posljednju počast policajcu koji je ubijen na dužnosti.

Suze i bol nisu mogli biti sakriveni.

Prethodno je u sali Općine Novi Grad održana komemoracija na kojima su njihovi nadređeni i kolege govorili o stradalima i podijelili sjećanja na trenutke provedene s njima. Poručeno je kako će odgovorni za ubojstvo, biti izvedeni pred lice pravde.

Povodom ubojstva dvojice policajaca, danas je proglašen Dan žalosti u Bosni i Hercegovini i zastave su spuštene na pola koplja.

U poslijepodnevnim satima bit će održano i protestno okupljanje u Sarajevu pod motom "Skup podrške policiji Kantona Sarajevo".

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250