StoryEditor

U Sarajevu počeli Međunarodni oldtimer susreti: Među vozilima i Ford T iz 1917. godine

Piše D  /  29.07.2021., 22:25h

"Ovo su 15. oldtimer susreti, a ja sam organizator i krivac za ovo lijepo što će se dešavati u ova dva dana u Sarajevu. Ove godine imamo preko 50 posada, bilo je tu i četiri-pet motora. Gosti nam dolaze iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i čitave Bosne i Hercegovine. Veoma smo zadovoljni, jer ove godine imamo raritet, vozilo iz 1917. godine, koji je među rijetkima u Europi i drago nam je da nam je takav gost došao. Ima tu još lijepih modela, kao što su Cadillac Eldorado, fiata, fordova, Buick iz 1922., ima i nekoliko replika od kojih je možda najinteresantnija replika vozila u kakvom je ubijen Ferdinand. Cilj nam je da promoviramo grad. Ovo je turističko-kulturna manifestacija", kazao je Nedim Husić Braco, predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo, koji je organizator susreta.

Prema riječima Husića, ovakvu turističko-kulturnu manifestaciju jako je teško organizirati u Sarajevu, jer klub nema nikakve podrške, javlja Anadolu Agency (AA).

"Nema razumijevanja, nemamo sredstava, čak se bojim da su ovo posljednji naši susreti. Ipak, nadam se da će biti razumijevanja da to i dogodine bude ovako lijepo kao i danas. Nas u klubu aktivno ima desetak, a ukupno preko sto članova", naglasio je Husić.

Prema njegovim riječima, teško je procijeniti vrijednost izloženih vozila, jer je teško saznati pravu cijenu od vlasnika.

"Ovaj raritet se kreće od 200-300 tisuća eura, pa na gore, jer tu su stvarno rijetkosti i vrlo ćete teško saznati cijenu od vlasnika. Jer, kako se kaže, ja mogu prodat auto, ali svoju ljubav prema autu vrlo teško", zaključio je Husić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:33