StoryEditor
milorad dodik:

"U Sarajevu ne jedem i ne pijem vodu. Uvijek nosim bočicu sa sobom. Uopće mi nije svejedno..."

Piše desk  /  26.09.2022., 10:26h

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u sinoćnjem intervjuu za RTRS rekao je sinoć da mu nije svejedno kada ide u Sarajevo što jede i pije jer se "boji da bi ga netko mogao otrovati".

Rekao je da je posredovao u pregovorima između NATO-a i Srbije u kojima je on osobno od tadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića tražio da napravi određene ustupke kada je u pitanju Kosovo kako ne bi došlo do NATO bombardiranja tadašnje SR Jugoslavije.

Kaže da se suprotstavio Miloševiću kada je od njega tražio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade RS-a, a ispričao je i mnoge druge događaje koji su se navodno odigrali koncem devedesetih godina prošlog stoljeća.

U nastavku je pričao kako se odupro pritiscima koje su na njega vršili visoki dužnosnici SAD-a, kada je od njega traženo da pristane na jedinstvenu policiju u BiH, ukidanje imena Republika Srpska i biranje jednog predsjednika na razini čitave države. Sve je to, kako kaže, kategorično odbio, a onda uzeo "rješavati ukrštenicu usred sastanka".

Najzanimljiviji dio počinje od 34 minute intervjua.

"Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo što jedem i pijem. Hoće li mi netko podvaliti neko jelo... Ne bih trebao biti naivan da me netko tamo zavali i otruje. Što imam onda od toga da budem dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas kad idem u Sarajevo bočica je ovdje, je´ l´ tako", rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.

Zaključio je da, što god tko mislio o tome, baš ga briga.

"Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, što god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije", zaključio je Dodik, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:44