StoryEditor

U Sarajevu napadnut liječnik, otac djevojčice mu prislonio revolver na vrat

Piše D  /  14.11.2019., 12:11h

Tim povodom, danas je u Sarajevu održan dvosatni štrajk, a medijima su se obratili direktorica Sebija Izetbegović i napadnuti liječnici, javlja N1.

Dr. Hasanbegović u obraćanju javnosti opisao je cijeli slučaj i detalje događaja koji je uznemirio zdravstvene radnike i cijelu bosanskohercegovačku javnost.

‘‘Vodim jednu od najboljih klinika u Bosni i Hercegovini. Primamo svu tešku djecu iz Federacije i istočnog dijela Republike Srpske. Mi smo u zadnjih deset godina izliječili preko 1.500 djece oboljelih od malignoma. Imam veliko iskustvo. Od 1990. godine sam na Klinici, radeći veliki broj godina s teško oboljelom djecom, gdje trećina roditelja smatra da nije prava dijagnoza. Uvijek smo našli načina da im objasnimo šta je najbolje za njihovo dijete‘‘, ispričao je on na početku obraćanja.

Potom je opisao sam događaj i prijetnje do kojih je došlo.

‘‘Otac djevojčice je iznenada, ničim izazvan, izvadio revolver, nije plastični, već pravi, i tu su svjedoci bili već počeli plakat. Zabio mi je cijev na vrat. Rekao je, potpiši, ubit ću te. Ja se i sad tresem, nisam trebao ni dolaziti, ali moram javnosti priopćiti. Ta minuta je bila cijela vječnost. Žene su oko mene popadale, to je bilo... horor, ratni film. Zavladao je šok, došli su osiguranje i policija‘‘, dodao je on uz napomenu da je majka djevojčice čiji je otac prijetio pištoljem - uposlenica Kliničkog centra.

Zdravstveni radnici zahtijevaju zaštitu kao službene osobe, kao i da se po pitanju napada na liječnice moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci.

U okviru današnjeg štrajka liječnici i medicinsko osoblje iznijet će i ostale zahtjeve.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:18