Article_Top_970x250

U RS-u tri nova smrtna slučaja, osam novozaraženih

koronavirus

U RS-u tri nova smrtna slučaja, osam novozaraženih

lip 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sveti Bračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 395 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o tri žena i pet muškaraca, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Banje Luke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka. 

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, sa kroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.430 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 952 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.006 osoba.

Ukupan broj hospitaliziranih je 95, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 32, a u općim bolnicama 63. 

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizirano je 23 pacijenata s težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji sedam pacijenta.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 82. 
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.135 osoba, a nadzor je završen kod 34.243 osoba.