StoryEditor

U RS-u preminula još jedna osoba, 16 novozaraženih

Piše D  /  05.05.2020., 11:05h

Novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 16 osoba u Republici Srpskoj, a nakon što je testirano 347 laboratorijskih uzoraka.

Do sada je u tom bh. entitetu potvrđeno 985 slučajeva koronavirusa, oporavila se 381 osoba, a od posljedica Covid-19 preminula su 43 pacijenta.

Među osobama kod kojih je potvrđen koronavirus je jedna medicinska sestra iz Gradiške i jedan zaposlenik staračkog doma u Kalinoviku.

Kada su u pitanju novozaraženi, riječ je o 11 osoba ženskog i pet osoba muškog spola, priopćeno je danas iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Dva muškarca su srednje životne dobi i tri starije.

Jedna žena je mlađe životne dobi, pet srednje i pet starije životne dobi. Sedam osoba nije moglo navesti kontakt sa zaraženom osobom, dok su ostale imale kontakt s ranije potvrđenim slučajevima. 

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Doboja, Gradiške i Dervente, po dvije su iz Banje Luke, Kalinovika i Srpca i jedna osoba je iz Gacka.

U okviru epidemiološkog nadzora testiran je još 71 zdravstveni radnik iz Banje Luke, Prijedora, Gradiške, Prnjavora, Doboja, Čelinca, Laktaša, Srpca, Kneževa, Teslića, Foče i Kozarske Dubice i svi rezultati su negativni.

Također, testirane su ukupno 63 osobe iz lokalnih karantena ili objekata za izolaciju i svi rezultati su negativni.

U RS je do sada na novi koronavirus (SARS-CoV-2) testirano ukupno 14.836 osoba. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:11