StoryEditor

U RS-u od 179 testiranih osoba dvije pozitivne na koronavirus, devet ih se oporavilo

Piše D  /  08.04.2020., 08:04h

Treba istaknuti da je registrirano i 9 osoba koje su se oporavile od koronavirusa.

Dvije osobe koje su zaražene su iz Banje Luke i Laktaša. Riječ je o muškarcima srednje i mlađe životne dobi. Jedan pacijent je već bio hospitaliziran, dok je drugom veza kontakt u lokalnoj zajednici.

"Bez obzira na to što imamo dvije pozitivne osobe od 179 testiranih, moram istaći da nije vrijeme za opuštanje. Trebamo se pridržavati svih preporuka. Struktura ovih 179 testiranja je vezana za zdravstvene radnike u Banjoj Luci, Bijeljini, Gradiški i Istočnom Sarajevu te osobe iz lokalnih karantena", rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

On je kazao da se nastavlja tražiti virus u zajednici.

"Dobro je što nam ove ciljne grupe pokazuju da su sve osobe negativne, ali jedna pozitivna osoba može usložniti situaciju s obzirom na kontakte i posao s kojim se bavi“, dodao je.

U RS-u je do danas ukupno registrirano 348 osoba pozitivnih na koronavirus. Od tog broja do sada se oporavilo 65 osoba dok je 12 preminulo. Blizu 15 tisuća osoba je izašlo iz izolacije.

Šeranić je kazao da se u karantenama kod graničnih prijelaza nalazi 45 osoba i da sve funkcionira u skladu s planom, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:35