Article_Top_970x250

U prometnoj nezgodi kod Göteborga poginule kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH

crna kronika

U prometnoj nezgodi kod Göteborga poginule kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH

velj 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Goteborgs Posten

Švedski mediji pišu o istrazi teške prometne nesreće koja se dogodila kod Göteborga, u kojoj su poginule četiri osobe, od kojih dvije porijeklom iz Bosne i Hercegovine. 

Prema pisanju portala Goteborgs Posten, sjeverno od tunela Tingstad poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20), kćerke Midhata Uste Mirze, nekadašnjeg pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH.

Usto, koji je među prijateljima i rodbinom bio poznat i kao Ćupo, u Švedsku je otišao da živi nakon završetka rata u BiH.

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Göteborgu, u kojoj su pored mladih Bosanki poginule još dvije muške osobe, također mlađe od 20 godina. 

"Nesreća se dogodila u nedjelju ujutro u 4.07 sati. Automobil je udario u betonski stp, sjeverno od tunela Tingstad, na Olskroksmotetu. U nesreći su poginule četiri osobe", navodi Göteborgs Posten.

Švedska policija je, osim istrage kako se dogodila nesreća, krenula i u potragu za osobom koja je snimila prometnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla s mjesta tragedije.

"Sve to se klasificira kao prekršaj za širenje privatne snimke bez dozvole", piše Göteborgs-Posten, koji navodi da se očekuje da se snimka uskoro objavi na društvenim platformama. 

Dnevnik.ba