StoryEditor

U prometnoj nesreći poginuo bivši hrvatski izbornik

Piše D  /  25.05.2019., 10:05h

Nova tragedija zadesila je hrvatski sport. U subotu je poginuo nekadašnji izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Miroslav Aksentijević (45).

Srpski stručnjak iz Valjeva (rođen 17. listopada 1973.) poginuo je na motoru, nakon što je na njega naletio osobni automobil. Miroslav Aksentijević je od 2004. godine imao i hrvatsku putovnicu.

Renomirani odbojkaški stručnjak je hrvatsku reprezentaciju vodio na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine, te godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Novi izbornički mandat na klupi naših odbojkašica imao je 2015. godinem, dok je najveći uspjeh u karijeri ostvario kao trener odbojkaša Varaždina s kojima je bio dvaput (2004. i 2005.) državni prvak, prenosi 24sata.hr.

- Uh, nevjerojatna vijest, baš smo svi šokirani. Da, znam neke detalje oko ove tragedije, javio mi ih je menadžer Bojan Šimurina - rekao nam je dubokim glasom predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, pa nastavio:

- Miroslav je nastradao dok je bio na motoru, na naplatnim kućicama kod Rume na njega je naletio automobil. Ubrzo je prebačen u bolnicu u Šabac, ali se nažalost nije uspio izvući. Ovo je velika, strašna tragedija za sve nas, riječ je o velikom stručnjaku koji je u par navrata ostavio veliki trag u hrvatskoj odbojci.

Ante Baković je u dahu pričao tužnim glasom.

- Ovo je velika ljudska tragedija, ali i dokaz kako zapravo život malo vrijedi. Miroslav je bio veliki borac, bili smo u stalnom kontaktu dok je bio u Srbiji i radio u Subotici. Bio je pun elana, pun života, otišao je premlad, u trenucima kada ima i dijete.

Ubrzo se službenim priopćenjem javio i Hrvatski odbojkaški savez.

"U velikoj nevjerici i s neizmjernom tugom javljamo svim našim odbojkaškim prijateljima da se danas ugasio jedan veliki odbojkaški život, bivšeg izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslava Aksentijevića.

Tragičnom prometnom nesrećom završila se sportska i životna priča našeg trenera i prijatelja.

U ovakvim trenucima uvijek je teško pronaći prave riječi, ali u mislima smo s obitelji i rodbinom, i šaljemo iskrene izraze sućuti ispred svih djelatnika Hrvatskog odbojkaškog saveza i cijele hrvatske odbojkaške obitelji.

Počivao u miru."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:18