StoryEditor

U Prijedoru poplavljeno 400 kuća, pokrenuto šest klizišta i srušen jedan most

Piše D  /  16.05.2019., 07:05h

"Oštećenja na ostalim infrastrukturnim objektima bit će naknadno utvrđena", rekao je Đaković novinarima nakon sjednice Gradskog stožera za izvanredne situacije. 

On je naveo da je vodostaj Sane sinoć bio 446 centimetara ili za 50 centimetara manje nego prije dva dana, ali da je stožer na sjednici donio odluku da izvanredna situacija, koja se proglašava na koti od 460 centimetara, ostane i dalje na snazi kako bi što efikasnije bio očišćen teren nakon povlačenja vode.

Rukovodilac "Elektrodistribucije Prijedor" Dalibor Pavić rekao je da 104 domaćinstva u naselju Raškovac od prekjučer ujutro nema struju zbog toga što je poplavljena trafostanica, a da je, izuzev toga, opskrba električnom energijom na području grada Prijedora uredno.

Zapovjednik Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš najavio je da će vatrogasci sutra pokušati ispumpati vodu iz te trafostanice kako bi domaćinstva dobila struju, ali je napomenuo da je riječ o velikoj količini vode.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu Dušan Vranješ rekao je da se tijekom noći očekuje daljni pad vodostaja i da su počele pripreme za sanaciju terena, popravku infrastrukture i sanitarno-higijenske mjere.

Direktor prijedorskog "Vodovoda" Vlado Reljić ponovio je da je voda higijenski ispravna, da se redovno vrše analize u laboratorijima ovog poduzeća i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i da ne treba stanovništvo nasjedati na glasine koje govore drugačije od službi, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:41