StoryEditor

U prepunoj Galeriji Aluminij predstavljen cjelokupan književni opus Vladimira Pištala

Piše D  /  28.07.2018., 10:07h

O značaju djela ovoga umjetnika mostarskih obiteljskih korijena govorio je mostarski književnik Dragan Marijanović, poručivši kako će proći još puno vremena dok se u slavenskomu književnom svijetu ponovno pojavi ime poput Vladimira Pištala kojemu su u krvi grumen mediteranske soli i miris knjiškoga papira. Voditelj programa Darko Juka, prvi čovjek Aluminijevih korporativnih komunikacija, kazivao je ulomke iz odabranih Pištalovih knjiga, dometnuvši kako je svakomu onomu tko prati književnost današnjice poznato kako je Pištalo jednim od najplodnijih srpskih književnih pripovjedača.

Inače, upravo su predstavljanjem Pištalove najnovije knjige, imena Sunce ovog dana, otvoreni ovogodišnji Šantićevi dani u Mostaru, a nakon ukupno pedeset predstavljanja, dovršila je puni krug i vratila se u Mostaru, kao dio programa promoviranja cjelokupna autorova opusa.

Vladimir je Pištalo rođen 1960. godine u Sarajevu, autorom je niza uspješnica, od poetskih proza, do romana. Živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje predaje svjetsku i američku povijest na Sveučilištu Becker College u Worcesteru, u saveznoj državi Massachusetts.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:22