MOSTAR, 11. svibnja (FENA) - Tradicionalni ”Hod ljubavi za nerođene” održan je u četvrtak u Mostaru u povodu Majčinog dana i Dana Srednje medicinske škole ”Sestre milosrdnice”.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
mostar

U povodu Majčinog dana održan ‘Hod ljubavi za nerođene‘

Piše fena  /  11.05.2023., 16:49h

Tradicionalni "Hod ljubavi za nerođene" održan je u četvrtak u Mostaru u povodu Majčinog dana i Dana Srednje medicinske škole "Sestre milosrdnice".

Hod je počeo od Medicinske škole, prošao pored Franjevačke crkve i nastavio se Bulevarom do Doma zdravlja, a zatim preko Rondoa do Bolnice.

Subspecijalistica fetalne medicine i opstetricije dr. Nikolina Penava istaknula je kako podržava ovu i slične akcije.

- Zagovaram se za život i za trudnice, pogotovo one koje su rizične i koje imaju probleme da to skupa iznesemo na najbolji mogući način i borac sam za život od početka do njegove naravne smrti. Podržavam ovu akciju i svakako treba raditi s mladima da nastave ono gdje smo mi stali - kazala je Penava u razgovoru za Fenu.

Naglasila je kako je nastupila kultura smrti.

- Jako je važno da se ovakvi događaji održavaju jer je nažalost nastupila ta kultura smrti koja se toliko promovira i kad se prikazuje da je pobačaj i svako čedomorstvo nešto najnormalnije, trebamo i mi s naše strane forsirati i ukazivati ono što je etički moralno, da svatko ima pravo na život - kazala je Penava.

Profesorica u Srednjoj medicinskoj školi "Sestre milosrdnice" i jedna od organizatorica "Hoda ljubavi za nerođene" Elizabeta Rezić kazala je kako je cilj današnjeg događaja povezati školu, bolnicu i crkvu.

- Svaka od tih institucije brine se o životu, ali trebamo se više uvezati da ima prostora za mlade, ali i prostora za donijeti dobru odluku, odnosno odluku za život, jer sve manje od života je smrt. Svačiji život govori više nego ovi plakati, ali važno je da se nađemo i da postoje ovakve aktivnosti i zaista vjerujemo da će zbog ovog što radimo netko ostati živ - kazala je Rezić.

Nakon "Hoda ljubavi za nerođene" u sklopu obilježavanja Majčinog dana i Dana škole, u kapelici je održana misa u kojoj su prisutni svoje molitve uputili trudnicama, nerođenima, majkama i bolničkom osoblju.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 08:46