StoryEditor

U potresu oštećena škola, usrušio se dio stropa: ‘Sreća da djeca nisu bila u školi‘

Piše D  /  08.06.2021., 01:06h

Nakon potresa magnitude 4.7 koji se dogodio u 5 sati i 59 minuta na šibenskom području još se otkrivaju štete. Došlo je do oštećenju u osnovnoj školi Vrpolje koja se nalazi u mjestu gdje je bio epicentar. Za 24sata je zamjenik ravnateljice Stipe Komadina rekao da ga je nakon potresa zvala čistačica koja živi blizu škole te da ima dosta oštećenja, prenose 24sata.hr.

- Na dva mjesta je otpala žbuka, kod ureda pedagoginje i u učionici razredne nastave... Sva sreća da nije bilo djece u to vrijeme inače bi sve palo na djecu i tko zna što bi bilo.

Oštećenja su vidljiva po cijeloj školi.

- Na cijelom prvom katu su oštećeni spojevi plafona i zida. U zbornici i u uredu ravnateljice su vidljiva oštećenja, kao i u učionici informatike. Tamo gdje se nalazi dvorana, osim unutra, oštećenja su i na samoj fasadi.

Nastava se trenutno normalno održava, čekaju dolazak statičara:

- Nismo htjeli dizati paniku. Prije par mjeseci smo proveli redovitu vježbu spašavanja u slučaju elementarnih nepogoda. Djeca su upućena, učitelji su educirani o svemu tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Oko podne bi u školu trebali doći gradonačelnik, pročelnica i statičar kada će saznati je li škola sigurna za rad.

Komadina dodaje da bi sada trebala krenuti obnova škole:

- Ova zgrada je stara preko 80 godina i zahtjeva određene zahvate. Nadamo se da će sad krenuti energetska obnova škole, projekt je napravljen prije tri godine.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:21