StoryEditor

U Posušju održano županijsko natjecanje iz vjeronauka

Piše D  /  21.03.2019., 10:03h

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju održano je županijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole s područja Županije Zapadnohercegovačke. Brak i obitelj u Božjem naumu tema je ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade – Natjecanja iz Vjeronauka za osnovnu i srednju školu koje je priredio Nikola Milanović. Vjeronaučnu olimpijadu organizira Katehetski ured Biskupske konferencije BiH u suradnji s biskupijskim Katehetskim uredima u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru te Ministarstvima obrazovanja u BiH, prenosi Ljubuški portal.

Tema ‘Brak i obitelj u Božjem naumu’ je izabrana s namjerom prenošenja učenicima znanje na način koji je njima pristupačan te da im se približi što je to brak, što je to obitelj, kako je kroz povijest bilo, što kaže Bibliju, koje je značenje braka kao sakramenta, koje je crkveno lice obitelji i drugo.

Na samom početku, u ime domaćina okupljenim natjecateljima i njihovim mentorima obratio se ravnatelj Zvonimir Širić, a nakon toga fra Velimir Mandić se pomolio za što bolji uspjeh učenika.

Na Županijskom natjecanju za Vjeronaučnu olimpijadu natjecalo se četrnaest ekipa po četiri učenika, a prema neslužbenim rezultatima najbolja je bila Srednja strukovna škola Antuna i Branka Šimića kojima je mentorica bila Antonija Boban. Uspjeh na natjecanju velikim brojem ostvarenih bodova pokazale su OŠ “Antuna Branka i Stanislava Šimića” iz Drinovaca s mentoricom Mirelom Primorac i Osnovna škola Kočerin koje je pripremala s. Abela Banožić.

Ovom natjecanju su prethodila školska natjecanje, a pobjedničke ekipe idu na Državno natjecanje koja će se održati 30. travnja. 2019. godine.

Osnovna škola Ivana Mažuranića kao domaćin na natjecanju pobrinula se kako bi se svi natjecatelji i mentori osjećaju dobrodošlima i da im Posušje ostane u lijepom sjećanju.

Članovi Povjerenstva na čelu kojeg je bio vjeroučitelj Viktor Zubac, ujedno član Državnog povjerenstva učinili su sve da natjecanje prođe u skladu sa svim propisima i u najboljem mogućem redu.

Na kraju natjecanja zahvaljeno je svim sudionicima u ime Katehetskog ureda u Mostaru za uloženi trud u učenju i pripremi, a najboljima se zaželio uspjehe na daljnjem natjecanju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:41