Article_Top_970x250

U ponedjeljak u BiH stiže snijeg

naglo zahlađenje

U ponedjeljak u BiH stiže snijeg

ruj 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

U BiH se sljedeće sedmice prognozira jače naoblačenje i prodor hladne zračne mase

U Bosni se u subotu, 22. rujna, od sredine dana prognozira povećanje oblačnosti, što će u drugoj polovini dana uvjetovati umjereno do pretežito oblačno vrijeme i lokalno slabu kišu. 

U Hercegovini sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19 stupnjeva. Najviša dnevna većinom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stupnjeva. 

U Bosni će u nedjelju, 23. rujna, biti više oblačnosti prijepodne. U drugom dijelu dana bit će sunčanije. U Hercegovini sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura većinom između 21 i 26, na jugu zemlje od 26 do 29 stupnjeva.

U BiH se u ponedjeljak, 24. rujna, prognozira jača oblačnost i prodor hladne zračne mase koji će u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu i pad temperature zraka. Na vrhovima planina se prognozira i snijeg. Vjetar umjeren i jak, sjevernog smjera. Prije podne se očekuje viša temperatura zraka. Minimalna jutarnja temperatura između 14 i 18, maksimalne uglavnom između 20 i 25 stupnjeva. 

U drugoj polovini dana zahlađenje i temperatura zraka u naglom opadanju od 10 do 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Dnevnik.ba