StoryEditor

U pokolju u Kanadi najmanje 18 mrtvih, motiv zasad nije jasan

Piše D  /  20.04.2020., 10:04h

"Naoružani muškarac oduzeo je život najmanje 18 ljudi" za vikend, rekao je premijer na dnevnoj tiskovnoj konferenciji. Ubojicu je poslije ustrijelila policija.

"Ova se tragedija nije smjela dogoditi. Nasilju nema mjesta u našoj zemlji", ocijenio je, prenosi Hina.

Trudeau je rekao da će se "virtualna" počast žrtvama odati u petak u 19 sati na Facebooku: "bit će to prigoda da proslavimo život žrtava i budemo uz njihove obitelji i prijatelje", rekao je.

Zašto se takav pokolj dogodio, pitala se u ponedjeljak ujutro u nevjerici javnost te zemlje gdje su masovne pucnjave rijetkost.

Istražitelji kanadske savezne policije pokušavaju utvrditi okolnosti i motive koji su Gabriela Wortmana, 51-godišnjeg zubnog tehničara, nagnali da iz još nepoznata razloga ubije najmanje 18 ljudi od subote navečer do nedjelje ujutro.

Policija ga je ubila u nedjelju prijepodne blizu Halifaxa, glavnog grada Nove Škotske, nakon krvavog pohoda na putu dugom 100 km koji je trajao više od 12 sati.

Žrtve su ubijene na nekoliko lokacija. Kanadski mediji počeli su njihovu identifikaciju: uz policajku Heidi Stevenson, među žrtvama su medicinska sestra, učiteljica i više roditelja s djecom.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:23